news-details
Društvo

SDP: Kusovac da se izvini građanima i podnese ostavku

Opštinski odbor Socijaldemorkatske partije Tivat prozvao je  predsjednika Opštine Sinišu Kusovca da hitno podnese ostavku na mjesto prvog čovjeka grada  nakon što je nesporno utvrđeno da je prekršio Zakon i mjeru samoizolacije,” pri tome govoreći neistinu i dovodeći u opasnost zdravlje Tivćana”.

-Očekivanje Kusovca da će se i ova afere i kršenje zakona zaboraviti je neosnovana i nedostojna funkcije koju obavlja, naročito nakon aktivnosti Uprave policije i drugih nadležnih organa koji ga pravno gone zbog nezakonitih aktivnosti.

Kusovac mora razumjeti da javna funkcija obavezuje na ponašanje koje daje primjer građanima, a on se ponaša na način da je neophodno da se njime bavi Uprava policije.

Mogla je istina Uprava policije da se bavi Kusovcem štiteći od njega imovinu građana Tivta, kao što danas štiti zdravlje, ali nerealno je to očekivati u “hibridnim režimima”-saopštili su iz OO SDP Tivat.

Oni navode da osoba koju policija u ovakvim okolnostima sprovodi kao prestupnika u karantin da bi zaštitila zdravlje građana “ne zaslužuje da bude predsjednik ne svih, nego ni jednog građanina Tivta” i zato se, kako dodaju, Kusovac mora izviniti građanima Tivta i podnijeti ostavku.

-Greške se dešavaju svima, ali ovo nije bila greska nego svjesno činjenje i pokušaj prikrivanja prije priznanja i vi da ste u ijednom trenutku bili zaista dostojni funkcije prvog građanina Tivta, nakon ovakve afere bi sami i odmah podnijeli ostavku.

Službenici bi i zbog puno manje greške dobili momentalni otkaz. Umjesto toga vi čekate da se i ovo zaboravi u nadi da ćete ostati na funkciji sa koje služite partiji i moćnicima u Podgorici i svima osim Tivćanima.

Zbog toga nećemo odustati i još jednom vas pozivamo da podnesete ostavku-zaključili su iz tivatskog SDP-a.